понеделник, 23 март 2015 г.

Някои съвети за GPS навигация


Преди да изберете GPS устройство, трябва да бъдете наясно с това къде, как и колко често ще го ползвате. Софтуерът също е от значение- меню, чувствителност на тъчскрийна и т. н. Издръжливостта на батерията също е от голямо значение, както и външния вид и не на последно място- каква е картата, с която софтуерът работи и през какъв перод от време тя се обновява. Изобщо, трябва да сте сигурни, че устройството отговаря на изискванията ви.
След като сте закупили желаното устройство, следва да включите GPS навигацията. Установяването на връзка може да отнеме няколко минути.Следва актулизиране на картата на вашата GPS система.
 Преди да тръгнете на път, предварително генерирайте маршрута си с точни координати, за да знаете къде точно се намирате, накъде се движите, разстоянието, което изминавате и колко още разстояние и време остава до целта.
 В случай на мъгла или други опасности, записвайте „следата” от движението, с цел да можете да се върнете обратно. Когато това се знае, обратният път става много лесен при по- тежки условия.
 Избягвайте излагане на
GPS системите при екстремни условия- студ, горещина, падане, влага и т. н., за да не блокирате работата с бутоните или да повредите сензорите.
 Ако обичате игрите, може да използвате устройството си, като го включите в едно от най- интересните занимания, а именно
Geocaching. Много популярна и интересна игра. Целта е да се откриват определени места с контейнери за съхранение на различни предмети. Има и книга за гости. А координатите се обменят в нета. Когато откриете определеното място, трябва да маркирате посещението си и може да вземете даден предмет от контейнера, а на негово място да оставите друг. Често пъти, за да откриете дадено място, трябва да разрешите някаква загадка и именно това прави играта още по- интересна и предизвикателна, тъй като понякога за да достигнете до следващото място се оказва малко трудна задача.

Няма коментари:

Публикуване на коментар